|

SDP smijenio Zorana Mikulića zbog imenovanja na poziciju Komšićevog savjetnika

SDP smijenio Zorana Mikulića zbog imenovanja na poziciju Komšićevog savjetnika
42
Klix.ba
29.4.2019. u 14:41
33
komentara
42

dijeljenja
SDP smijenio Zorana Mikulića zbog imenovanja na poziciju Komšićevog savjetnika Foto: N. G./Klix.ba
Predsjedništvo SDP-a je na sjednici održanoj 18. aprila usvojilo Odluku o raspuštanju organa Kantonalne organizacije SDP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i time smijenilo Zorana Mikulića koji je ranije imenovan za savjetnika člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.
Ovom odlukom raspuštaju se svi organi te kantonalne organizacije, uključujući i njezino rukovodstvo.

Predsjedništvo SDP-a istom odlukom imenovalo je povjereništvo kojeg čine Aner Žuljević, Lana Prlić, Vesna Saradžić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Damir Šabanović i Ante Krešić. Povjereništvo, u skladu s usvojenom Odlukom, preuzeti će sve aktivnosti organizacije do okončanja kongresa SDP-a i izbora novog rukovodstva te kantonalne organizacije.

''Imajući u vidu da je predsjednik KO SDP-a HNK Zoran Mikulić svoj politički angažman ostvario u državnoj instituciji kao savjetnik člana Predsjednišva BiH, koji dolazi iz druge stranke, te na taj način prestao s obavljanjem svojih stranačkih dužnosti, a već određeni vremenski period nije sazivao sjednice organa KO SDP-a HNK, čime se grubo prekršio član 140. Statuta SDP-a, Predsjedništvo SDP-a je donijelo Odluku o raspuštanju organa KO SDP-a HNK, kako bi se sve aktivnosti koje se odnose na VII redovni kongres SDP-a i održavanje unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a realizirane u zadanim rokovima'', stoji u obrazloženju odluke kojeg potpisuje predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...