{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP, SDA, NS RZB i HSP BiH formiraju koaliciju u FBiH

F
18.12.2010. u 20:22
0
157
SDP, SDA, NS RZB i HSP BiH formiraju koaliciju u FBiH
0
SDP, SDA, NS RZB i HSP BiH formiraju koaliciju u FBiH
Tihić i Lagumdžija: Koalicija za evropski put
U Sarajevu je u subotu usaglašena programska platforma pod nazivom "Osnove za formiranje vlasti u Federaciji BiH i platforma zajedničkog nastupa u instuticijama BiH u mandatnom periodu 2010.-2014." između političkih subjekata Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Stranke demokratske akcije (SDA), Narodne stranke Radom za boljitak i Hrvatske stranke prava BiH (HSPBiH).
Glasnogovornik SDP-a BiH Damir Mašić kazao je Feni da je ovo programski dokument, te da će posebnim dokumentom biti precizirana raspodjela funkcija, pozicija i svega ostalog i da se o tome danas nije razgovaralo.

"Ova platforma je otvorena za ostale političke subjekte i mi im upućujemo poziv da je razmotre. U ponedjeljak će biti organizovana konferencija za novinare na kojoj će govoriti lideri ove četiri političke partije i biti prezentirana platforma“, dodao je Mašić.

U platformi je precizno definirana mapa puta u vezi s euroatlanskim integracijama i s ciljem ubrzanja procesa, definirana pitanja rješenja vojne, državne imovine, popisa stanovništva, zatim utvrđeni ekonomski i politički prioriteti, set pitanja u vezi ekonomskog opravka, definiran je set konkretnih zakonskih rješenja koje je potrebno donijeti na svim nivoima u BiH i drugo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: