Kada dođe vrijeme
312

SDP Sarajevo: O kandidatima za načelnike ćemo se dogovoriti sa partnerima "Četvorke"

D. Be.
Damir Mašić (SDP) i Edin Forto (Naša stranka) (Foto: K. S./Klix.ba)
Damir Mašić (SDP) i Edin Forto (Naša stranka) (Foto: K. S./Klix.ba)
Iz Socijaldemokratske partije (SDP) Sarajevo večeras su se oglasili povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, a povodom potencijalne kandidature za načelničke pozicije na ovogodišnjim lokalnim izborima.

"U SDP-u u cijeloj Bosni i Hercegovini se evidentiraju kandidati u skladu sa našim Pravilnikom o kandidovanju, međutim to ni na koji način ne prejudicira konačni prijedlog koji mora potvrditi i kadrovska komisija SDP BiH", naveli su iz SDP-a.

Dalje se kaže da je SDP u Kantonu Sarajevo potpuno opredijeljen da nastavi saradnju sa strankama "Četvorke" i da imaju jednog zajedničkog kandidata za načelnika, a o čemu će se dogovarati sa političkim partnerima.

Podsjetimo danas je Denis Challenger (SDP) za Klix.ba kazao da su prije mjesec krenuli pregovori između SDP-a, Naše stranke, NiP-a i NBL-a o zajedničkom kandidatu za načelnika Općine Centar i da je on prijedlog SDP-a, ali da će SDP nastupiti kao blok.

"SDP Centar je predložio mene kao kandidata za načelnika Općine Centar Sarajevo, što znači da bi trebao ja biti kandidat SDP-a. Prema partijskom statutu lokalne organizacije predlažu kandidate", kazao je Challenger.

Challenger je poentirao da su pregovori u toku i da će konačna odluka svih stranka biti poznata za mjesec.