BiH
0

SDP reagira na prozivanja Željka Komšića

FENA
Povodom reakcija na posjetu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Zagrebu oglasila se Komšićeva matična stranka.

U saopćenju se navodi da u SDP-u BiH nisu iznenađeni reakcijama iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata upućenih na račun Željka Komšića, aktuelnog člana Predsjedništva BiH, i njegove privatne posjete Zagrebu.

"Kvalifikacije o Komšiću kao "rušitelju BiH" posebno nam je teško čuti iz usta beskompromisnih "graditelja BiH" i njene državnosti. Posebno nas raduje iznenadna briga SNSD-a za stranke s hrvatskim predznakom kao i za Hrvate uopće što potvrđuje njihovu odavno poznatu i dokazanu građansku orijentaciju.

Nadamo se da će SNSD na taj način uskoro još više proširiti svoju poznatu "građansku" opredijeljenost te početi uskoro brinuti o svim građanima BiH u punom svom kapacitetu te još jednom, kao i mnogo puta svoju odanost principima socijaldemokratije.

SDP, kao socijaldemokratska, multietnička, građanska stranka Bosne i Hercegovine i svih njenih građana će u potpunosti podržati SNSD u svim njenim iskrenim socijaldemokratskim naporima u cilju izgradnje prosperitetnije i sretnije budućnosti za sve građane BiH.