|

SDP: Put BiH u EU je prilika za integraciju države

SDP: Put BiH u EU je prilika za integraciju države
169
F
FENA
1.1.2015. u 15:21
14
komentara
169

dijeljenja
SDP
SDP: Put BiH u EU je prilika za integraciju države
Socijademokratska partija BiH podržava euroatlanske integracije BiH i nastavit će u tom smjeru djelovati i kao opoziciona stranka.
Svaki korak naprijed prema Evropskoj uniji i NATO-u, u SDP-u doživljavamo i doživljavat ćemo kao vlastiti uspjeh, jer smo mnogo energije uložili na postizanje opšte političke i društvene saglasnosti da je budućnost naše države u EU i NATO-u, saopćeno je danas iz SDP-a BiH.

Iz te stranke ističu da će se i dalje zalagati za jačanje institucija i njihove funkcionalnosti i efikasnosti, kako bi bile bile u stanju ispunjavati uvjete koji se stave pred BiH u procesu integracija.

"Izjavu o prihvatanju zaključaka Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, koja je predložena od Predsjedništva BiH, smatramo pozitivnim korakom. Međutim, jasno je da je to tek početak procesa koji će zahtijevati vrlo ozbiljan, odgovoran i konkretan rad. Ozbiljnosti i stvarnoj opredjeljenosti svih političkih aktera da naša država uskoro postane kandidat za EU ćemo svjedočiti vrlo brzo", navode iz Sekretarijata za informiranje SDP-a BiH.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...