|

SDP: Provjeriti navode Mahmutćehajića, a on da dokumentuje tvrdnje o izbornoj krađi

SDP: Provjeriti navode Mahmutćehajića, a on da dokumentuje tvrdnje o izbornoj krađi
204
Klix.ba
12.10.2018. u 14:32
62
komentara
204

dijeljenja
SDP: Provjeriti navode Mahmutćehajića, a on da dokumentuje tvrdnje o izbornoj krađi Foto: D. S./Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH uputila je poziv istražnim organima da što prije reaguju i provjere sve navode prvog čovjeka u Stocu Demira Mahmutćehajića o izbornoj krađi te ga pozvali da dokumentuje sve svoje tvrdnje i odmah podnese prijavu nadležnim.
"Ako se navodi pokažu tačnima, pored pravnih posljedica uslijediti će i hitne sankcije i isključenja. Ukoliko se navodi ispostave netačnim dužni smo pokrenuti tužbe za klevetu, kao i unutarpartijske procese zbog narušavanja ugleda partije u javnosti", naveli su iz SDP-a.

Saopćenjem su pozvali sve koji imaju bilo kakve dokaze da se pridruže u borbi za narodnu volju koja je pokradena na izborima.

"Mi u SDP-u ćemo insistirati na ponovnom brojanju glasačkih listića za sve nivoe vlasti. Također, smatramo kako su se već sada stekli uslovi i za ponavljanje izbora", zaključak je.

Podsjetimo, Demir Mahmutćehajić, prvi čovjek SDP-a Stolac, ušao je u otvorenu raspravu s kantonalnim predsjednikom stranke o izbornim malverzacijama i namještanju preferencija. U trodnevnoj prepisci na društvenim mrežama posebno se obraća Zoranu Mikuliću, kantonalnom predsjedniku SDP-a HNK, koji je također potvrdio pa izbrisao poruke na FB o izbornim krađama.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...