{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"SDP prikriva svoja partnerstva s nacionalistima"

S
28.8.2009. u 14:22
0
22
"SDP prikriva svoja partnerstva s nacionalistima"
0
"SDP prikriva svoja partnerstva s nacionalistima"
Nakon što je prekinuta politička saradnja Naše stranke i SDP-a na lokalnom nivou, uslijedila su međusobna optuživanja i opravdavanja zašto je spomenuto partnerstvo prekinuto.
Naša stranka optužila je SDP da prikriva saradnju s nacionalistima, te da potcjenjuje običnog čovjeka i izbjegava odgovornost prema građanima Sarajeva, transparentnost u donošenju odluka i drugo.

"Naša stranka upozorava javnost i građane da SDP po ko zna koji put lažno optužuje Našu stranku, ovaj put tvrdeći kako tobože 'sami ostaju u borbi protiv uvođenja vjeronauke u obdaništa'. Nije tačno da Naša stranke nije reagirala i da ne reagira na takve i slične političke i društvene pojave", stoji u saopštenju.

Ova stranka ističe da SDP "ima većinu u Gradskom vijeću zahvaljujući glasovima vijećnika Naše stranke u Starom i Novom Gradu".

"Iako je Naša stranka tokom izbornog procesa u 2008. umakla 'ispod noža' SDP-ove kampanje u Sarajevu, ipak je podržala SDP bez ikakvih uslovljavanja, vjerujući da se time okrupnjava zajednički front u borbi protiv nacionalista", naveli su te objasnili kako su preispitivanjem partnerstva u SDP-u nastojali da prikriju svoje političko partnerstvo u Unskom-sanskom i Bosansko-podrinjskom kantonu upravo sa onima koje optužuje za nacionalizam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: