BiH
0

SDP poručuje Samiru Silajdžiću: Zaštitite građane od maloljetnih ubica

FENA
SDPBiH najoštrije osuđuje puštanje na slobodu maloljetnih delinkvenata koji su spalili na najbrutalniji način staricu Ljubicu Spasojević.

Nemogućnost izricanja zaslužene kazne zbog nedostatka adekvatne ustanove za maloljetnike u FBiH, još jednom je na površinu izbacila nesposobnost i nespremnost kantonalnog i federalnog premijera Samira Silajdžića i Nedžada Brankovića, u rješavanju ovog problema, saopćeno je iz Centra za informiranje SDPBiH.

Na ovakav način šalju se vrlo negativne i ohrabrujuće poruke maloljetnim prijestupnicima koji vrlo dobro koriste nemoć i nesposobnost organa vlasti, smatra SDPBiH.

SDPBiH upozorava da ovakav neodgovoran odnos vlasti prema pitanju suzbijanja maloljetničke delinkvencije, ne samo da ostavlja nekažnjene počinioce najbrutalnijih zločina nego stvara ambijent da se oni ponavljaju.

Zastupnici SDP-a u Kantonalnom i Federalnom parlamentu pokrenut će pitanje odgovornosti za sporost u rješavanju davno prepoznatih problema i preuzetih obaveza.

Stoga, SDP zahtijeva od premijera Kantona Sarajevo da poduzme hitne mjere u zaštiti građana od maloljetnih ubica, saopćeno je iz Centra za informiranje SDPBiH.