{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP podnio amandmane na "Zakon o sportu BiH"

F
11.10.2007. u 15:39
0
0
SDP podnio amandmane na "Zakon o sportu BiH"
0
SDP podnio amandmane na "Zakon o sportu BiH"
Socijaldemokratska partija BiH je najavila da će na zasjedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podnijeti amandmane na Prijedlog zakona o sportu u BiH.
Zamjenik predsjedavajućeg Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović danas na pres-koferenciji predstavio je 11 amandmana njegove partije, koji imaju za cilj da zakonski preciziraju sport u BiH.

"Uputit ćemo niz amandmana u kojima između ostalog tražimo da se utvrdi realizacija strategije programa razvoja sporta, zatim kada Vijeće ministara donosi godišnji program, ko su nosici pripreme realizacije, rokovi i izvori finansiranja. Tražimo da se zakonom definiraju javne potrebe države BiH u sportu, da se reguliraju pitanje organiziranja sportskih priredbi u BiH", kazao je Bećirević.

U devetom amandmanu SDP-e predlaže ustanovljenje državne nagrade za sport "Mirza Delibašić", koja bi se dodjeljivala za izuzetna sportska dostignuća, a koja bi nosila ime po najvećem sportisti BiH u 20. stoljeću.

Bećirović se osvrnuo i na inicijativu koju je pokrenuo u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, kojim je zaduženo Vijeće ministara BiH da u saradnji s nadležnim organima grada Mostara do kraja 2007. donese odgovarajuće mjere, koje će omogućiti da stadion pod "Bijelim brijegom" ravnopravno koriste i FK Velež i FK Zrinjski.

"Podsjećam da je FK Velež jedini klub u BiH, koji se nije vratio na svoj stadion. Povratak Veleža na samo da bi označio pobjedu svih građana Mostara već i simboličan povratak tolerancije i razumijevanja i ovaj dio naše zemlje", kazao je Bećirović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: