Dajte ostavke
207

SDP pita vlast do kada će građani sa strahom ulaziti u sarajevski javni prijevoz

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Trolejbuska nesreća koja se jučer desila na Trgu Austrije nije nikakva slučajnost, poručuju iz Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Sarajevo, te upozoravaju da su nesreće kojima svjedočimo proizvod sistematske zapuštenosti, nebrige, pljačke i nezainteresovanosti vlasti i njihovog odnosa prema GRAS-u.

"Samo je pitanje dana kada će neko od nas ili naših porodica glavom platiti dugogodišnji javašluk i kriminal u ovom javnom preduzeću. U opasnosti su svi, od građana koji se svakodnevno voze, do uposlenika GRAS-a, koji na posao idu sa strahom znajući da voze neispravna vozila krcata ljudima. Koliko još nesreća, sudara, zapaljenih vozila, kvarova, kašnjenja, nedolazaka javnog gradskog prevoza? Kroz koliko još opasnosti narod mora proći dok se konačno ne nađe jedan, marak jedan, premijer, ministar ili direktor koji će istupiti pred građane, izviniti se za svoju nesposobnost i dati ostavku", pitaju iz SDP-a.

U saopćenju se navodi da "ovoj sramoti mora doći kraj" i da ne može najveći uspjeh vlasti i rukovodstva javnih preduzeća biti pranje vozila.

"Povucite neispravna vozila iz saobraćaja, ne rizikujte živote naših ljudi da bi sakrili vlastitu nesposobnost i neznanje kako osigurati funkcionalan prijevoz. Dovodite ljude u opasnost i puka je sreća da još niko nije izgubio život. Iako je već kasno i jasno je da nećete ostati na tim mjestima iza oktobra, pokažite makar trun odgovornosti i dajte barem simbolične ostavke", zaključuju iz Kantonalne organizacije SDP Sarajevo.