Saznaje Klix.ba
71

SDP-ov Arman Zalihić podnio ostavku na mjesto predstavnika stranke u Mostaru

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Lider Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH u Mostaru, Arman Zalihić, večeras je, kako saznaje Klix.ba, podnio ostavku na poziciju predsjednika ove političke partije, kojom od 2019. godine rukovodi u najvećem hercegovačkom gradu.

Iako nije poznat razlog zbog kojeg je Zalihić odlučio da napusti rukovodstvo SDP-a u Mostaru, stranački izvori ovaj potez vežu za prevelik obim posla i stranačkih obaveza, nakon što je od gradskog vijećnika, preko zastupničkih klupa u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona postao i delegatom SDP-a u Parlamentu Federacije BiH.

Zalihić je rođen 13. aprila 1991. godine u Mostaru. Osnovnu školu Ivo Lola Ribar i Srednju školu Mate Blažina završio je u Labinu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru diplomirao je novinarstvo 2013. godine, a magistrirao 2016. godine.

Godinu dana je obavljao dužnost direktora Fudbalskog kluba Velež, te je vlasnik privatne agencije za oglašavanje i odnose s javnošću u Istri, RH.

Član SDP-a je od 2011. godine, a od 2012. godine je član Gradskog odbora Mostar, te je 2015. godine izabran za potpredsjednika Foruma mladih SDP BiH. Od 2019. godine obnaša dužnost predsjednika Gradskog odbora SDP-a Mostar, a od 2020. godine je član Glavnog odbora Partije.

Na Lokalnim izborima u Mostaru 2020. godine, izabran je u Gradsko vijeće grada Mostara, a na Općim izborima 2022. godine za zastupnika u Skupštini HNK i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH.