|

SDP oformio Fond za pomoć tokom pandemije koronavirusa

SDP oformio Fond za pomoć tokom pandemije koronavirusa
146
A. D.
25.3.2020. u 16:12
34
komentara
146

dijeljenja
SDP oformio Fond za pomoć tokom pandemije koronavirusa Foto: H. M./Klix.ba
Povodom novonastale situacije prouzrokovane koronavirusom COVID-19, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je oformila Fond za pomoć tokom aktuelne pandemije.
"Svjedoci smo da je Bosna i Hercegovina danas suočena sa izazovom koji je sve ionako ogromne probleme, koje imamo s funkcioniranjem države i vlasti, potisnuo u drugi plan. To je uvjetovalo da sve političke utakmice i razmirice ostavimo za neko drugo vrijeme i da svako od nas pokuša dati najveći mogući doprinos u zaustavljanju pandemije i suzbijanju širenja virusa. Najveća prevencija je da se građani suzdrže od izlaska van kuće, dok s druge strane imamo medicinske radnike, vozače kamiona, trgovce, proizvođače hrane i sve one koji imaju neku vrstu radne obaveze. Također, tu su i oni naši sugrađani koji su u stanju socijalne potrebe, korisnici javnih kuhinja, stari i nemoćni", poručili su.

Članice i članovi SDP BiH moraju pokazati empatiju prema tim ljudima i solidarisati se kako bi im olakšali rad, odnosno kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, poručili su.

"Stoga je SDP pozvao svoje parlamentarce, zastupnike, vijećnike, odbornike, načelnike, gradonačelnike, direktore u javnim preduzećima i rukovodstvo partije, da se odreknu dijela svoje plaće u naredna tri mjeseca, te da taj iznos uplate na donatorski račun u SDP-u. O prikupljenim sredstvima i kome su ona uplaćena SDP BiH će blagovremeno upoznati javnost i članove putem saopštenja. Nakon izvršenja donatorskih uplata, SDP će u narednih nekoliko dana uplatiti pomoć onima kojima je najpotrebnija te će se ta aktivnost raditi svaki mjesec dok traje pandemija koronavirisa COVID-19. Na kraju, SDP još jednom poziva sve građane da poštuju upute kriznih štabova, pogotovo kada su u pitanju mjere prevencije i samoizolacije, jer time građani čuvaju svoje zdravlje, a onda i zdravlje svih drugih", saopćeno je iz ove stranke.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...