Odluka povjereništva
54

SDP nastavlja sa isključenjima, iz evidencije izbrisana tri člana iz Gradačca

A. K.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Povjereništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Tuzli donijelo je odluku o brisanju iz evidencije tri člana partije koji dolaze s područja Gradačca. Riječ je o Nedžadu Šećiću, predsjedniku Gradske organizacije SDP-a Gradačac, zatim Eniru Šakiću, predsjedavajućem Gradskog vijeća i tamošnjoj vijećnici Indiri Deliomerović.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, oni se brišu iz evidencije članova partije zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu.

"Na nedavno održanoj press konferenciji Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke u TK konačno su popadale maske sa glava svih onih, koji kao produžene ruke Envera Bijedića i Edina Delića žele, rušeći SDP BiH, doći do njihovih zacrtanih ciljeva. Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja SDP BiH ne ide onako kako su planirali i kako su javno govorili (na press konferenciji nisu se pojavili 'svi njihovi', a i procjene im po organizacijama nisu ni blizu onog što su govorili) nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa SDA na neke druge načine doći do cilja", kaže se u saopćenju Povjereništva SDP-a u Tuzli.

Kako je navedeno u saopćenju tuzlanskog ogranka SDP-a, Bijedićevi i Delićevi saigrači iz Gradačca su pokušali oboriti SDP-ovu vijećničku većinu u Gradskom vijeću, ali im to nije uspjelo, jer i u Gradačcu je za razliku od njihovog procjena SDP BiH mnogo stabilniji, čvršći i jedinstveniji.

"Gradski odbor i Predsjedništvo SDP-a Gradačac nastavljaju sa redovnim planiranim aktivnostima, a Odlukom Povjereništva Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla koju će potvrditi i Gradski odbor Gradačac, organizaciju do održavanja konferencije će voditi Mehmed Selimović, potpredsjednik gradske organizacije", zaključuje se u saopćenju.