Sekretar SNSD-a, Vasić
0

"SDP nastavlja bezglavu politiku"

SRNA
Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je Srni da ova stranka nema ništa protiv da bilo kakava delegacija Socijalističke internacionale (SI) dođe i razgovora sa SNSD o navodnim problemima, ali ima protiv da lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija prevodi socijaldemokratsku poziciju i socijaldemokratsku organizaciju SNSD i tako je plasira SI ili u svijet.

Komentarišući saopštenje SDP-a BiH u kojem se navodi da je "SI oštro osudila doček koji je /lider SNSD-a/ Milorad Dodik" priredio Biljani Plavšić i da je zaključeno da se u "BiH pod hitno pošalje delegacija SI zbog Dodikovog ponašanja, koje je u suprotnosti sa socijaldemokratskim vrijednostima", Vasić je rekao da SDP BiH, u nedostatku kvalitetne političke koncepcije prije svega za bošnjački narod, a onda i za BiH, nastavlja svoju bezglavu politiku.

"Lagumdžija bi trebalo da se pozabavi svojom socreketaškom pozicijom, a ne socijalnom demokratijom i pozicijom SNSD-a. Ta stara sarajevska prevodilačka politička škola u krajnjoj instanci ima za cilj ukidanje RS i izgon Srba iz BiH. To je Lagumdžijina pozicija, a ne zaštita socijaldemokratije na koju se on poziva", istakao je Vasić.

Što se tiče Etičkog komiteta, Vasić je podsjetio da je SNSD primljen u SI glasovima svih osim glasova Lagumdžijinog SDP-a i SDP-a Hrvatske, "što govori o poziciji njegovog SDP-a i kvalitetu njegovih argumenata".

"On pokušava izvanregularnim i izvanproceduralnim načinima da stekne nekakve političke poene. To je u opštoj poplavi napada i poentiranja nad Dodikom kako od službenika OHR-a, tako i drugih bošnjačkih stranka veoma nekvalitetan potez", naglasio je Vasić i dodao da Lagumdžija neće na taj način pribaviti poene koje očekuje.

U današnjem saopštenju SDP BiH navodi da će i u narednom periodu istrajavati na zahtjevu da se "na adekvatan način kazni ponašanje Dodika, te da se evropski i svjetski socijaldemokrati  distanciraju od njegovog ponašanja".