{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP najoštrije osudio napad na svoju članicu Eminu Karišik

F
FENA
2.4.2012. u 19:13
0
0
SDP najoštrije osudio napad na svoju članicu Eminu Karišik
0
SDP najoštrije osudio napad na svoju članicu Eminu Karišik
Emina Karišik
Općinska organizacija SDPBiH Centar Sarajevo najoštrije je osudila napad M.M. koji je vatrenim oružjem povrijedio Eminu Karišik, članicu SDPBiH i Vijeća za marketing i komunikaciju Općinskog odbora SDPBiH Centar Sarajevo, 1. aprila u hostelu "Feri" na Igmanu.
Kako se navodi u saopćenju, u periodu od 30. marta do 1. aprila u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti Općinska organizacija SDPBiH Centar Sarajevo organizirala je Dane strateškog planiranja u sklopu pripreme za lokalne izbore 2012. godine, a u provođenju ove aktivnosti učestvovalo je 100 članova Općinske organizacije SDPBiH Centar Sarajevo.

Radi se o redovnoj aktivnosti koja se organizira u sklopu pripreme svakog izbornog ciklusa, i slične aktivnosti održane su 2006., 2008. i 2010. godine, a u njima učestvuju istaknuti članovi SDPBiH-a, aktivisti i aktivistice Foruma mladih SDPBiH-a i ostalih interesnih skupina.

Podsjećaju da je u ranim jutarnjim satima M.M. uz prijetnju silom ušao u hostel "Feri", fizički napao, a zatim i upotrebom vatrenog oružja nanio teže tjelesne povrede Emini Karišik. Pored toga, verbalno i fizički je maltretirao i ostale goste i osoblje hostela "Feri".

Općinska organizacija SDPBiH Centar Sarajevo zahvalila je pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, čijom akcijom je napadač savladan i priveden, te izrazila očekivanje da nadležne institucije djeluju u skladu sa svojim zakonskim obavezama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: