{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Na svakom pedlju BiH napravit ćemo zemlju za sve nas

19.9.2018. u 20:56
299
137
SDP: Na svakom pedlju BiH napravit ćemo zemlju za sve nas
299
SDP BiH vodi bazičnu politiku prema potrebi građanina, želeći povećati zapošljavanje, povećati penzije, ukinuti diskriminaciju i osigurati socijalnu pravdu – poručeno je sa skupa SDP-a i Proevropskog bloka u Bratuncu.
"SDP BiH će nastaviti da se bori za svakog građanina BiH, posebno prema povratnicima kao osjetljivoj kategoriji, na svakom pedlju ove zemlje, kroz ekonomsku politiku, zdravstvo, pravo na jezik i obrazovanje. Neprijatelj SDP-a je društvo nejednakosti, malih plata, penzija i nepravde prema najnezaštićenijim u kojem djeca napuštaju porodice zbog boljeg života u drugim državama. SDP poručuje da nema rezervne države i da će se boriti za funkcionalnu državu BiH", navodi se i saopćenju.

Na skupu su govorili Adil Osmanović- Taran, Enes Suljkanović, Vojin Mijatović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Skupu se obratio i Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka za potpredsjednika Republike Srpske, te Nedim Čivić, nosilac liste Proevropskog bloka za izbornu jedinicu 7 ispred Nezavisnog bloka.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je poručio da niko više neće dijeliti Bosnu i Hercegovinu.

"Stvorili smo pretpostavku, i kroz Proevropski blok, da okupimo sve ljude kojima je BiH u srcu i koji žele da grade BiH za sve nas, gdje ćemo svi biti jednakopravni i isti pred zakonom i svi uživati ista prava u cijeloj Bosni i Hercegovini. Na njihove podjele mi ćemo odgovoriti našim jedinstvom. Odgovorit ćemo saradnjom i solidarnošću na podjele", rekao je Nikšić.

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović je rekao da oni koji dijele ljude su uspjeli otjerati iz BiH grad veličine Banja Luke.

"Za razliku od ovih koji imaju rezervne domove u Beogradu, Zagrebu, Kipru ili u Beču, tamo gdje su sagradili svoje vile i kule, njima poručujemo da tamo i idu. Mi možemo da živimo zajedno. Nemamo čega da se plašimo. Poručujem, neće nam oteti državu“, rekao je Mijatović.

Potpredsjednik SDP BiH Enes Suljkanović poručio je kako je Proevropski blok projekat okupljanja i čuvanja države.

"Proevropski blok je projekat koji treba da traje vječno. Nama je cilj EU. Nama je cilj da mi budemo dio njih, a ne da nam djeca idu tamo. Pokazat ćemo da sa vodstvom SDP-a ovaj blok ima perspektivu i budućnost", rekao je Suljkanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: