Pritisci i prijetnje
15

SDP: MUP RS naredio je skidanje naših bilboarda u Banjoj Luci

Klix.ba
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH tvrdi kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS naredilo skidanje bilboarda SDP-a i Proevropskog bloka u Banjoj Luci.

Kandidat SDP-a i Proevropskog bloka za Narodnu skupštinu RS-a Vojin Mijatović kazao je za Klix.ba kako je jutros u Banjoj Luci krenula posljednja faza ludila od pojedinaca koji su prisvojili institucije vlasti u Republici Srpskoj.

"Naime, jutros su od pripadnika MUP-a krenule prijetnje prema firmi Nova Oprema d.o.o Banja Luka, s kojom SDP BiH ima ugovor o zakupu bilboarda za oglašavanje u okviru kampanje za predstojeće izbore. Naime, od oglašivača je traženo da se momentalno skinu bilboardi SDP-a BiH i Proevropskog bloka i to bez odgađanja, uz lične prijetnje", rekao nam je Mijatović.

SDP je od oglašivača tražio da im se dostavi pismeni nalog MUP-a ili bilo koga.

"Dobili smo odgovor da oglašivač pristaje na tužbu protiv istog, ali da moraju skinuti bilboarde zbog strašnih pritisaka i prijetnji. Uputili smo dopis MUP-u da nam kažu gde smo i koji zakon prekršili i da nam daju pismeni nalog zbog čega se skidaju naši bilboardi", kazao je Mijatović.

Zaključio je da nažalost ovaj događaj u Banjoj Luci samo pokazuje da živimo u srednjem vijeku, a ne u 2018. godini.

"I ovog puta ćemo poručiti da nema više straha, nećete nikoga uplašiti, dosta je više šutnje, ovo će biti zemlja za sve nas", poručio je Mijatović.