Nezakonite radnje
12

SDP Mostar: Ukoliko ne bude istrage u Uborku primorani smo na svrgavanje režima protestima

N. V.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Iz Gradskog odbora SDP-a Mostar kazali su da su neugodno iznenađeni "razmjerom nezakonitih radnji SDA-ovih i HDZ-ovih kadrova na čelu Grada Mostara i J.P. Deponija Mostar."

"Nakon što su skoro godinu dana deponirali otpad na divlju deponiju (Kaseta 2) za koju nemaju okolišnu dozvolu, sada su otišli i korak dalje. Tako je proteklih dana, paralelno uz Kasetu 1, kojoj je okolišna dozvola istekla još 4. decembra prošle godine bez bilo kakve nove, počeo iskop nove Kasete za zbrinjavanje otpada", kazali su oni.

Također su, kako kažu, dodatno zabrinuti zbog rada Tužilaštva HNK-a zbog neprovođenja istrage:

"Tužilaštvo HNK-a i pored brojnih dokaza o zbrinjavanju kancerogenog otpada, financijskih malverzacija, puštanja otpadnih voda u Neretvu i odlaganja otpada na lokacije bez okolišne dozvole još uvijek nije provelo istragu, a kamoli podignulo optužnice protiv odgovornih. Stoga se opravdano zapitati, štite li SDA-HDZ hobotnicu njeni kraci u Tužilaštvu HNK-a."

Ukoliko ne dođe do epiloga u korist građana kada je u pitanju deponija Uborak iz SDP-a poručuju da će biti primorani na radikalnije mjere.

"To bi značilo da su HDZ i SDA diktatori, pored vješte suspenzije predstavničke vlasti u vidu očitog izbjegavanja izbora u Mostaru, pod svoju kontrolu stavili i treći stup vlasti – pravosuđe. A tada su prosvjedi jedini način za svrgavanje režima", rekli su.