|

SDP: Mješoviti brakovi su armatura u temelju BiH

SDP: Mješoviti brakovi su armatura u temelju BiH
2
F
FENA
3.12.2012. u 13:34
103
komentara
2

dijeljenja
SDP: Mješoviti brakovi su armatura u temelju BiH
Socijaldemokratska partija BiH oštro je danas osudila nedavne primjere neljudskosti, primitivizma, brutalne diskriminacije i javnog ponižavanja svih onih koji žive ili su rođeni u tzv. "mješovitim brakovima"
"SDP oštro osuđuje ovakve istupe i nasrtaje na slobodu građana, u ovom slučaju da žive u bračnoj zajednici sa onim koga vole. To je isključivo pravo izbora pojedinca i niko nema pravo da utiče na taj izbor. Posljednji verbalni ataci pokazuju koliko ljudi mogu biti licemjerni budući da veoma često dolaze od onih koji do podne ističu svoju opredjeljenost ka BiH kao multietničnoj zajednici svih njenih građana, a od podne pljuju na oličenje te multietničnosti i zajedništva", navodi se u saopćenju SDP-a.

Iz ove partije napominju kako je poznato da su u javnom prostoru BiH i ranije iznošeni profašistički stavovi kao što je nazivanje djece iz tzv. "mješanih brakova" kopiladima. Sve to pokazuje da fašizam u Bosni i Hercegovini jeste pobijeđen, ali nije iskorijenjen.

SDP će se uvijek zalagati za zagarantovanu slobodnu izbora i stati će u zaštitu dostojanstva i prava svih građana Bosne i Hercegovine da ih u izboru partnera prije svega vodi ljubav, a ne nikakve stege koje se pokušavaju nametnuti.

"Imajući u vidu etničku, kulturnu i svaku drugu raznolikost Bosne i Hercegovine, onda slobodno možemo ustvrditi da su "mješoviti brakovi" armatura u temelju Bosne i Hercegovine. Atak na ljude koji žive ili su rođeni u ovim brakovima je atak na Bosnu i Hercegovinu, onakvu kakva jedino može biti, zagrljena u različitostima", navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...