BiH
1

SDP: Krajnje je vrijeme da Dodik shvati da je Sarajevo multietnički grad

Klix.ba
Predsjednik RS-a Milorad Dodik na izuzetno slabo posjećenom skupu svoje stranke u hotelu Holiday Inn reče:“Pravi Srbi već imaju svoju partiju, njima je dosta kojekakvih Pudarića i Pejanovića, navode iz SDP-a BiH.

Na ovaj način Dodik je pokazao da je ubijeđen da samo on zna šta je definicija pravog Srbina i time podsjetio na ideologije koje su ne tako davno certificirale tzv. prave pripadnike nacije, a što je kroz historiju odnijelo milione života, navodi se u saopštenju.

Predsjedniku RS-a nije palo na pamet da loša posjećenost njegovog predizbornog skupa u multietničkom Sarajevu može biti rezultat isključivo činjenice da sarajevski Srbi preferiraju neke druge političke opcije, koje ih ne čine ni manjinom ni manjim Srbima.

Dodiku nije palo napamet da u multietničkom gradu Sarajevu Srbi, Hrvati i Bošnjaci, kao i ostali građani biraju stranke i političke opcije slobodno po svojoj volji i političkom opredjeljenju, a ne isključivo po srpskoj, hrvatskoj, bošnjačkoj ili inoj matrici. Tome najbolje svjedoči višedecenijska multietničnost SDP-a.

Na kraju važno je istaći da je predsjednik RS-a govorio na skupu svoje stranke SNSD-a, a ne na skupu sarajevskih Srba jer bi u tom slučaju skup potpuno drugačije izgledao i bio daleko posjećeniji nego ovaj njegov, stoji na kraju saopštenja.