{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Kazazoviću, krivičnu prijavu protiv EDUS-a zamijeni ostavkom, devastirao si obrazovni sistem

Klix.ba
12.9.2018. u 15:14
49
129
SDP: Kazazoviću, krivičnu prijavu protiv EDUS-a zamijeni ostavkom, devastirao si obrazovni sistem
49
SDP: Kazazoviću, krivičnu prijavu protiv EDUS-a zamijeni ostavkom, devastirao si obrazovni sistem
Foto: H. M./Klix.ba
Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo pozvao je ministra obrazovanja KS Elvira Kazazovića da podnese ostavku zbog problema s obrazovanjem djece s poteškoćama u razvoju.
"Nevjerovatno je s kakvim žarom i destruktivnom energijom se ministar obrazovanja KS obračunava s jednim udruženjem građana koje je nastalo isključivo kao odgovor roditelja na potrebu obrazovanja vlastite djece u nedostatku funkcionalnog sistemskog rješenja. Danas ti isti koji su 20 godina zaduženi za uspostavu inkluzivnog obrazovnog sistema sebi daju za pravo da osuđuju roditelje koji su se organizovali da pomognu vlastitoj djeci, pa na kraju i društvenoj zajednici. Umjesto da udruženje i roditelje nakon ponuđenog dokumenta o osnivanju Naučnog centra za podršku inkluziji, koji je bio jedan od najboljih dokumenata koji je Skupština KS razmatrala, prihvati kao partnere, ministar odlučuje da zbog vlastite sujete pokrene potpuno neopravdanu medijsku hajku na iste", kazali su iz SDP-a i dodali:

"Ministre, ako je za krivične prijave to što roditelji žele da im djeca ostvare uspjeh u razvoju, u budućem pozicioniranju u obrazovanju i inkluziji i da što prije postanu samofunkcionalni, odnosno korisni građani društva, onda se stvarno postavlja pitanje do kojeg nivoa nehumanosti ste spremni odvesti ovo društvo. Predstavljati EDUS-ov program kao rušioca sistema je apsurdno, pogotovo zbog činjenice kako sistem u ovom segmentu i ne postoji".

Ističu da su rezultati EDUS-a njihova najveća referenca, što potvrđuje činjenica da je više od 40 djece prošlo program ovog udruženja i sada uredno prate redovan školski program bez asistenta.

"Na kraju, pozivamo ministra da prestane brukati i sebe i ministarstvo, te da najavljene krivične prijave zamijeni svojom ostavkom jer je devastirao obrazovni sistem u Kantonu Sarajevo u ovom mandatu", smatra KS SDP Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: