Bez rezultata
93

SDP još u septembru prošle godine podnio inicijativu za izgradnju terena na Alipašinom Polju

E.S.
Naš portal danas je objavio članak o mališanima koji su u B-fazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje na travnatoj površini uz pomoć Jupola iscrtali nogometni teren kako bi upotpunili svoju zabavu, a sve u nedostatku terena, odnosno igrališta.
Nakon toga prvenstveno se oglasio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Novi Grad Muhamed Šehović koji je u Sarajevu podnio inicijativu za rješenje ovog problema, odnosno za izgradnju adekvatnog igrališta. Međutim, iz SDP-a također poručuju da su oni ovu istu inicijativu podnijeli još u septembru prošle godine.

Na 18. sjednici OV Općine Novi Grad Sarajevo klub vijećnika SDP BiH, a na inicijativu velikog broja građana ovog područja, uputio je u nizu inicijativa i dvije inicijative koje se tiču stvaranja sportske zone na području Alipašinog Polja, a koja bi se formirala rekonstrukcijom postojećih i pravljenjem novih sportskih ploha i objekata.

"Riječ je o univerzalnoj igrališnoj plohi koja je napravljena 2010., a koja je danas u značajnoj mjeri oštećena i nekorisna za svoju krajnju namjenu. Hitnost ove inicijative nalazimo u činjenici da oštećeni mobilijar, metalne cijevi na igralištu i slično predstavljaju značajnu prijetnju za korisnike igrališta, a naglašavamo da tokom dana više stotina djece i roditelja koriste isto. Očekujemo pravovremenu reakciju kako bismo prvenstveno izbjegli nove nesreće na dječijim igralištima. Smatramo da bi ova inicijativa trebala biti usvojena, a u slučaju usvajanja i provedbe iste također predlažemo da novoizgrađeno/renovirano igralište bude uređeno prema svim standardima, te da bude osvijetljeno", stoji, između ostalog, u inicijativi SDP-a.