BiH
0

SDP iznenađen izjavama premijera Borasa

FENA
Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor SDP-a BiH iznenađen je izjavama predsjednika Vlade HNŽ-a Srećka Borasa, koji je gostujući 4. prosinca u emisiji "Crno bijeli svijet" u potpunosti potvrdio da se izvršna županijska vlast ponaša kao "Alisa u zemlji čudesa", priopćeno je iz tog odbora.

"U skladu s nazivom same emisije, potvrdili smo naše sumnje da se iz samo sebi poznatih razloga, Vlada HNŽ-a ponaša kao da je u životu građana sve 'bijelo' dok se u realnosti obespravljenim građanima Kruševa te većini građana županije usljed stalnih poskupljenja događa 'mrak nepravde', kao rezultat vrhunca neodgovorne vlasti.

Vlada HNŽ-a od početka svog mandata više se bavi vlastitim marketingom nego menadžmentom i gorku 'životnu bombonu' koju građani HNŽ-a svakodnevno konzumiraju pokušava upakirati u što šareniji i veseliji omot, a to pokazuje da nije dorasla trenutku u kojemu se nalazimo", tvrdi se u priopćenju.

U SDP-u poručuju izvršnoj vlasti kako građanima HNŽ-a treba novi (razvojno-socijalni) proračun za 2008. koji je izvršna vlast obećala, a još ga nema ni u nacrtu.

"Ponovno ste po tko zna koji put sve proračunske korisnike prevarili i uveli u razdoblje neizvjesnosti i patnje s vrlo izvjesnom odlukom o privremenom financiranju, osim ako ne planirate u proceduru uputiti 'zakon o izmjeni kalendarske godine', pa da nova 2008. godina kasni nekoliko mjeseci, što nas ne bi iznenadilo", navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskoga Župnijskoga odbora SDP-a.