BiH
0

SDP ima pravo na mjesto gradonačelnika Sarajeva

FENA
Glasajući za Socijaldemokratsku partiju (SDP) BiH, građani Sarajeva su nedvosmisleno pokazali kakav život i budućnost žele u svojoj metropoli, a prvenstveno da žele obnoviti i očuvati dostojanstvo čovjeka i ugled ovog grada, saopćeno je danas iz kantonalnog odbora SDPBiH Sarajevo.

Jedinstvena ocjena Kantonalnog odbora SDPBiH Sarajevo, nakon analize rezultata nedavno završenih lokalnih izbora, jeste da je ostvaren izuzetno dobar izborni rezultat i da je SDP neosporno istinski pobjednik na području Sarajeva.

Izborni rezultat u Sarajevu daje SDP-u pravo za kandidiranje i izbor gradonačelnika, čime je ostvaren jedan od glavnih izbornih ciljeva.

Ne treba posebno naglašavati, poručuju iz ove stranke, da će SDP, zahvaljujući širokoj bazi svojih uglednih i dokazanih kadrova, glavnom gradu dati gradonačelnika koji će upotpunosti dostojno obnašati ovu funkciju i učiniti iskorak u pravcu potvrđivanja Sarajeva kao istinske metropole, a njegovim građanima, bez obzira na nacionalnu ili konfesionalnu pripadnost, omogućiti život dostojan čovjeka i ostvarivanje svih zagarantovanih građanskih prava.

S obzirom da je cijela izborna kampanja SDP-a bila fokusirana na čovjeka, te da je program bio temeljen na borbi za ljudska i građanska prava, Kantonalna organizacija će sve naredne aktivnosti usmjeriti na istinsku realizaciju izbornog slogana i programskih ciljeva.

Uostalom, dajući glas SDP-u na proteklim izborima, građani su pokazali kakav grad žele, a to je grad sa stoljećima njegovanim vrijednostima poštivanja svih različitosti i iskonski ljudskog i urbanog odnosa prema gradu i njegovim žiteljima.

Također, ocjena je Kantonalnog odbora da su protekli izbori pokazali stabilnost SDP-a u Sarajevu, sposobnost rješavanja problema i prevazilaženja svih turbulentnih situacija koje su se u proteklom periodu ispoljavale kao veliki izazov za jedinstvo i snagu stranke i njene sarajevske organizacije.