BiH
0

SDP Hrvatske odbacuje navode prema kojima se "odriče potpore" SDP-a BiH

FENA
SDP odbacuje navode objavljene u pojedinim medijima u BiH prema kojima se "odriče potpore" SDP-a BiH na predstojećim izborima za Hrvatski sabor, navodi se u reakciji SDP-a Hrvatske koju je medijima dostavio SDPBiH.

Dodaje se da izjavom u emisiji HTV-a "Otvoreno" da će se SDP osloniti prvenstveno na svoje simpatizere u BiH, Josip Leko nije isključio potporu svih pojedinaca i grupa koji su spremni na tome surađivati, uključujući SDPBiH.

U reakciji se navodi da SDP kontinuirano i dobro surađuje sa SDP-om BiH i u nekoliko razgovora u protekla dva mjeseca s predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom, potpredsjednikom Željkom Komšićem, predsjednikom Glavnog odbora Karlom Filipovićem i drugim predstavnicima SDP-a BiH, spomenuta je i mogućnost da SDP u ovogodišnjim parlamentarnim izborima istakne listu za 11. izbornu jedinicu.

Istaknuto je da su predstavnici SDP-a BiH podržali tu ideju i ukoliko dođe do njene realizacije spremni su pružiti maksimalnu pomoć SDPH.

"U sklopu predizbornih aktivnosti, te provedbe izbora u Bosni i Hercegovini surađivat ćemo se sa SDP-om Bosne i Hercegovine, a računamo i na sve birače koji bez obzira na svoje stranačke preferencije u BiH prepoznaju politku SDPH kao pozitivan iskorak za njih osobno, za odnose dviju zemalja, te za stabilizaciju stanja u regiji", navodi se u saopćenju koje potpisuje Željka Antunović, potpredsjednica SDP-a Hrvatske.

Također, dodaje se, računamo i na simpatizere SDPH u drugim državama u kojima će se provoditi izbori za Hrvatski sabor.

"SDPH je u procesu pripreme izvanredne izborne konvencije za izbor predsjednika, nakon koje će biti donesena i konačna odluka o tome hoće li se izaći s listom za 11. izbornu jedinicu ili će se naša aktivnost ograničiti na kontrolu regularnosti izbora, saopćeno je iz te stranke.