BiH
1

SDP, HDZ i SBB dolaze sutra na sjednicu Zastupničkog doma FBiH

FENA
Predsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasenko Selimović izjavio je danas Feni da postoje svi uvjeti da sutra bude održana sjednica Zastupničkog doma, prije svega što će, kako kaže, biti prisutno najmanje 56 zastupnika. "Predsjedavajući Denis Zvizdić je protivno Poslovniku poslao obavijest zastupnicima da se sjednica odgađa. Klubovi zastupnika SDP-a, SBB-a i HDZ-a danas su poslali obavijest drugim zastupnicima da se odazovu na zakazanu sjednicu. Mi ćemo sutra doći i tu su svi tehnički i poslovnički uvjeti da se sjednica održi", kazao je Selimović. Šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Parlamentu Federacije BiH Fehim Škaljić kazao je da će zastupnici te političke partije sutra biti na svojim radnim mjestima, odnosno da će prisustvovati sjednici Zastupničkog doma, dodavši da Zvizdićevo prolongiranje sjednice za 3.i 4. juli očito nije proceduralne, već političke prirode.

I Marinko Čavara, šef Zastupničkog kluba Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, kazao je da postoje svi uvjeti za održavanje sutrašnje sjednici te da ne postoje uvjeti za njeno odgađanje.

"Ne postoje uvjeti za odgađanje jer se predsjedavajući Zvizdić pozvao na odluku koja ne postoji. Prema tome, ne može nepostojeća odluka biti razlog odgađanja zasjedanja Parlamenta FBiH", kazao je Čavara Feni.

Željko Asić iz Kluba Hrvatska stranka prava - Demokratska narodna zajednica (HSP-DNZ) kazao je da taj klub nije dobio poziv za sutrašnju sjednicu Zastupničkog doma i da se neće odazvati.

"Dobili smo obavijest od predsjedavajućeg Zvizdića da je za 2. juli zakazana vanredna sjednica na zahtjev 42 zastupnika, a za 3. i 4. juli redovna sjednica" , kazao je on.

Iz Ureda predsjedavajućeg Zastupničkog doma Federalnog parlamenta Denisa Zvizdića u petak je saopćeno da je u vezi sa zahtjevom 42 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, od 18. juna, vanredna sjednica tog doma, u skladu s članom 98. stavom 1. Poslovnika, zakazana za 2. juli i da će na dnevnom redu vanredne sjednice biti aktuelna politička situacija u Federaciji BiH.

Iz Zvizdićevog ureda, istovremeno, je navedeno da će na osnovu Odluke Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH 16. redovna sjednica tog doma, umjesto 26. i 27. juna, biti održana 3. i 4. jula.