{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu

F
12.12.2007. u 15:30
0
0
SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu
0
SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu
Foto: AFP
Povodom prijevremenih izbora za predsjednika Republike Srpske oglasio se SDPBiH. Osvrćući se na slab odaziv glasača SDPBiH ističe da činjenica da gotovo dvije trećine građana RS-a koji nisu izišli na izbore svojim postupkom žele pokazati da su odlučili da više ne dozvole Vladi Milorada Dodika da ih laže.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Pobjeda uvaženog akademika Rajka Kuzmanovića u potpunom je neskladu s količinom novca, medijskog vremena i pritisaka institucija vlasti uloženim u predizbornoj kampanji. Profesor ustavnog prava uspio je, na krilima rezultata Dodikove vlasti u proteklih godinu dana, dobiti 100.000 glasova manje nego njegov prethodnik. Očito je, a na osnovu ukupnih rezultata izbora, da u RS-u danas postoji ogromna šutljiva nezadovoljna većina".

U tom cilju, SDP je spreman da zajedno s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i pojedincima ponudi realnu alternativu lažnoj socijaldemokratiji i ovim građanima BiH.

"SDPBiH nikada nije niti će se takmičiti za najvećeg nacionalistu u svom dvorištu, ali je uvijek stajao i borio se na strani i za prava onih koji nakon svih tih velikih riječi ostaju da plaćaju račune kroz povećane cijene osnovnih životnih namirnica, komunalnih usluga, PDV-a", navodi se u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: