BiH
0

SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Povodom prijevremenih izbora za predsjednika Republike Srpske oglasio se SDPBiH. Osvrćući se na slab odaziv glasača SDPBiH ističe da činjenica da gotovo dvije trećine građana RS-a koji nisu izišli na izbore svojim postupkom žele pokazati da su odlučili da više ne dozvole Vladi Milorada Dodika da ih laže.

"Pobjeda uvaženog akademika Rajka Kuzmanovića u potpunom je neskladu s količinom novca, medijskog vremena i pritisaka institucija vlasti uloženim u predizbornoj kampanji. Profesor ustavnog prava uspio je, na krilima rezultata Dodikove vlasti u proteklih godinu dana, dobiti 100.000 glasova manje nego njegov prethodnik. Očito je, a na osnovu ukupnih rezultata izbora, da u RS-u danas postoji ogromna šutljiva nezadovoljna većina".

U tom cilju, SDP je spreman da zajedno s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i pojedincima ponudi realnu alternativu lažnoj socijaldemokratiji i ovim građanima BiH.

"SDPBiH nikada nije niti će se takmičiti za najvećeg nacionalistu u svom dvorištu, ali je uvijek stajao i borio se na strani i za prava onih koji nakon svih tih velikih riječi ostaju da plaćaju račune kroz povećane cijene osnovnih životnih namirnica, komunalnih usluga, PDV-a", navodi se u saopćenju SDP-a.