{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu

F
12.12.2007. u 15:30
0
0
SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu
0
SDP: Građani Republike Srpske ne žele da ih lažu
Foto: AFP
Povodom prijevremenih izbora za predsjednika Republike Srpske oglasio se SDPBiH. Osvrćući se na slab odaziv glasača SDPBiH ističe da činjenica da gotovo dvije trećine građana RS-a koji nisu izišli na izbore svojim postupkom žele pokazati da su odlučili da više ne dozvole Vladi Milorada Dodika da ih laže.
"Pobjeda uvaženog akademika Rajka Kuzmanovića u potpunom je neskladu s količinom novca, medijskog vremena i pritisaka institucija vlasti uloženim u predizbornoj kampanji. Profesor ustavnog prava uspio je, na krilima rezultata Dodikove vlasti u proteklih godinu dana, dobiti 100.000 glasova manje nego njegov prethodnik. Očito je, a na osnovu ukupnih rezultata izbora, da u RS-u danas postoji ogromna šutljiva nezadovoljna većina".

U tom cilju, SDP je spreman da zajedno s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i pojedincima ponudi realnu alternativu lažnoj socijaldemokratiji i ovim građanima BiH.

"SDPBiH nikada nije niti će se takmičiti za najvećeg nacionalistu u svom dvorištu, ali je uvijek stajao i borio se na strani i za prava onih koji nakon svih tih velikih riječi ostaju da plaćaju račune kroz povećane cijene osnovnih životnih namirnica, komunalnih usluga, PDV-a", navodi se u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: