Burno u Parlamentu FBiH
53

SDP demantuje Mušića: Protokolu je dostavljena obavijest o formiranju klubova

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Nakon što je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić prekinuo sjednicu zbog navodnog nepostojanja pisanih dokumenata o formiranju klubova, SDP BiH je dostavio medijima pisanu obavijest o tome da su klanovi formirani.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić (SDA) odgodio je raspravu o izboru novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pod izgovorom da predsjedavajućeg predlažu klubovi, a koji nisu formirani.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što su Socijaldemokratska partija (SDP), Naša stranka (NS) i Demokratska fronta (DF) predložili Elvira Karajbića, zastupnika SDP-a, za novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Odmah nakon toga zastupnici SDA i HDZ-a BiH napustili su sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti, a SDP je novinarima dao pisana obavještenja koja su dostavljena na protokol Parlamenta FBiH.

Riječ je o obavještenjima o formiranju tri različita kluba političkih stranaka i to klubova Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Demokratske fronte-Građanskog saveza i Kluba Naše stranke.

Prijedlog za izbor Elvira Karajbića potpisali su Damir Mašić iz SDP-a, Alma Kratina iz DF-a i Sabina Ćudić iz Naše stranke, očito u svojstvu šefova parlamentarnih klubova.