BiH
0

SDP BiH: Zastupnicima bitniji godišnji odmori od rješavanja gorućih pitanja bh. građana

NINA
SDP BiH osuđuje ponašanje Vijeća ministara i zastupnika parlamentarne većine na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma, na kojoj su prijedlog zastupnika SDP-a BiH dr. Zlatka Lagumdžije da se odreknu godišnjih odmora dok ne riješe goruće probleme građana ove zemlje, dočekali kao ugrožavanje vitalnog nacionalnog interesa.

''Koliko su daleko od stvarnosti pokazuje i prijedlog Kluba zastupnika SDA da se prva iduća sjednica Parlamenta zakaže tek za septembar", istaknuto je iz SDP-a BiH.

Njima je, zaključeno je, njihov odmor važniji od rješavanja socijalnog programa za zaštitu najugroženijih građana, od rastućeg deficita koji prijeti kolapsom proračuna, od nestašice pasoša i registracijskih pločica zbog čega je velikom broju građana ograničena sloboda kretanja.

''Naravno da ih ne zanima nestašica pasoša jer ih oni do kojih im je stvarno stalo dobivaju bez čekanja, dok ih farsa oko registracijskih pločica još manje zanima s obzirom svoje porodice svakako voze državnim automobilima'', zaključuju u SDP-u BiH.