{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP BiH: Zašto je ministrovo ime na spomen-ploči u Kući sevdaha?

S
22.5.2008. u 15:41
0
0
SDP BiH: Zašto je ministrovo ime na spomen-ploči u Kući sevdaha?
0
SDP BiH: Zašto je ministrovo ime na spomen-ploči u Kući sevdaha?
U dopisu koji je poslan na našu adresu sarajevski SDP pita: kako i zašto se ime kantonalnog ministra kulture našlo na spomen-ploči u Kući sevdaha?
Nedavnim otvorenjem Kuće sevdaha, u srcu stare Baščaršije, doživjeli smo istinski vrijedan kulturni događaj, koji je rijedak primjer našeg angažmana da sačuvamo i njegujemo bar jedan segment naše bogate tradicije i kulturne baštine.

Međutim, u našoj sredini, koja je već odavno svojevrsni teatar apsurda, ništa ne može proći, pa ni ovakav događaj trajnog i bezvremenskog karaktera, a da aktuelna politička garnitura to ne zasjeni svojim sitnim, politikantskim potezima.

Ovaj put, nezasluženu promociju vlastitog ega i ničim opravdano ovjekovječenje svog imena priuštio nam je kantonalni ministar kulture, Emir Hadžihafizbegović. Jer, kako drugačije, nego kao narcisoidnost i pretenciozno umišljanje vlastite važnosti, pripomognuto poltronstvom bezimenih nazovi kulturnjaka, objasniti činjenicu da se i ime dotičnog gospodina našlo na spomen-ploči u Kući sevdaha?

U ovom slučaju radi se o klasičnoj zloupotrebi položaja, a za račun vlastite promocije i to sve novcem poreskih obaveznika Kantona Sarajevo. Kada Emir Hadžihafizbegović svojim novcem bude gradio zadužbine, neka na te objekte stavlja table kakve god želi, a ne da koristi sredstva iz budžeta, poručuju iz ove bh. stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: