Ne želi koaliciju
75

SDP tvrdi da nije potpisao nikakav sporazum sa SDA u Brčkom

Dž. L.
Današnje potpisivanje Sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju
Današnje potpisivanje Sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju
Nakon informacije o zajedničkom djelovanju SDP-a, SDA i Stranke za BiH u Brčko distriktu, SDP se oglasio sa saopćenjem u kojem ističe da ova stranka nije potpisala i neće potpisati nikakav koalicioni sporazum sa SDA.

Kako ističu iz SDP-a. donošenje odluka o koalicijama u nadležnosti je Glavnog odbora SDP-a, tako da nikakav potpis čelnika SDP-ove oganizacije u Brčko Distriktu ne obavezuje SDP.

"Doduše, ovakav jednostran akt proizvodi posljedice za onoga ko je mimo odluke organa SDP odlučio da krene u jednu takvu avanturu, bez obzira o kome se radi. Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima, jer je SDA upravo jedna od najzaslužnijih stranaka za totalnu devastaciju Brčko Distrikta, ali i ostatka BiH. SDA ne može predstavljati nikakvu politiku napretka, bez obzira na izborni rezultat. Svi, eventualno, slični potezi pojedinaca iz SDP-a će biti sankcionirani", saopćili su iz SDP-a.

Povodom ove situacije na društvenim mrežama se oglasio i šef kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović koji osporava postupke predsjednika SDP-a u Brčkom u formiranju bilo kakve koalicije.

U svom pojašnjenju na društvenim mrežama, Magazinović je najavio da će tražiti hitni sastanak organa SDP-a o situaciji u Brčkom.

"Predsjednik SDP-a u Brčkom nije imao saglasnost Glavnog odbora, a koliko znam ni bilo kojeg drugog organa SDP-a, da potpiše bilo kakav sporazum o formiranju vlasti. Apsolutno neprihvatljivo! Tražit ću da o ovakvom ponašanju hitno razgovaramo", napisao je Magazinović u Facebook postu.