BiH
0

SDP BiH traži od Dodika da se očituje oko postrojavanja fašističkog četničkog pokreta na Ozrenu

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH zatražila je danas od SNSD-a i njenog predsjednika Milorada Dodika da se očituje u vezi postrojavanja fašističkog četničkog ravnogorskog pokreta na bh. planini Ozren te uopće postojanja neofašističkih organizacija na teritoriji BiH.

Iako su glasali protiv SDP-ove inicijative za zabranu antifašističkih organizacija i obilježja, proteklih dana putem svojih ključnih ljudi SNSD je cjelokupnoj javnosti u BiH poslao poruke da upravo ta stranka baštini antifašizam i podržava spomenuti zakon, smatraju u SDP-u.

U ovoj stranci ocjenjuju da je postrojavanje četnika na Ozrenu idealna prilika za SNSD-e i njihove koalicione partnere, kao i vlast na svim nivoima, da konačno nešto konkretno urade na zaštiti građana i oštro sankcionira svako fašističko djelovanje i divljanje.

"Sve što se dešava proteklih dana samo opravdava tezu da je neophodno što prije zakonski regulirati ovu oblast, na čemu SDP-e od početka insistira", navodi se u saopćenju Centra za informiranje SDP-a BiH.