BiH
1

SDP BiH: Smajićev vandalski napad na Kojovića zaslužuje najoštrije sankcije

Klix.ba
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine najoštrije je osudila fizički napad koji je zastupnik Rasim Smajić izveo u toku zasjedanja Skupštine Kantona Sarajevo na predsjednika Naše stranke Predraga Kojevića.

"Smajićevo vandalsko i za skupštinske klupe potpuno neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje djelomično oslikava u kakvom društvu mi danas živimo", stoji u saopćenju SDP-a BiH.

Kako navode upravo da bi se u budućnosti spriječila i pomisao na ova i slična djela SDP BiH zahtijeva od Skupštine Kantona Sarajevo, ali i od Centralne izborne komisije, da hitno izrekne najrigoroznije sankcije Rasimu Smajiću.

Podsjećamo, zastupnik stranke BOSS u Skupštini Kantona Sarajevo Rasim Smajić napao je danas zastupnika Peđu Kojovića iz Naša stranka, nakon što je Kojovićeva stranačka kolegica Sabina Ćudić prozvala Smajića da nepropisno parkira automobil u naselju gdje živi.

Zastupnik Smajić izvinio se građanima i kolegama zbog neprimjerenog ponašanja nakon čega je udaljen sa 17. radne sjednice Skupštine KS.