Bojkotuju nastavu školi
0

SDP BiH, SBiH i SDS osudili manipulisanje djecom Srebrenice

SRNA
Osnovna škola Petar Petrović Njegoš u Srebrenici
Osnovna škola Petar Petrović Njegoš u Srebrenici
Odbornici Skupštine opštine Srebrenica nisu uvrstili u dnevni red današnje sjednice razmatranje stanja u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" i bojkot nastave dijela bošnjačkih učenika.

Ovaj prijedlog nekoliko odbornika nije dobio većinu, ali su predstavnci SDP-a BiH, SDS-a i Stranke za BiH osudili bojkot i manipulisanje sa djecom.

Nakon dvočasovne rasprave o predloženom dnevnom redu i razmatranja samo četiri tačke Skupština opštine Srebrenica prekinula je rad koji će, kako je zaključeno, biti nastavljen 23. marta.

Odbornici su usvojili Izvještaj Komisije za izbor i imenovanja na čiji prijedlog je Nermin Alivuković izabran za člana Opštinske izborne komisije. Taj prijedlog upućen je Centralnoj izbornoj komisiji BiH na potvrđivanje.

Na prijedlog Komisije izabran je član Nadzornog odbora Teritorijalne vatrogasne jedinice, te vršioci dužnosti komandira i njegovog zamjenika do provođenja konkursa. 

Odbornici su na prijedlog ove komisije izabrali dva člana Upravnog odbora Gradske apoteke, te za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke Srebrenica imenovali Vladana Milovanovića.

Nakon rješavanja kadrovskih pitanja donesene su nove odluke o osnivanju Dječijeg obdaništa i Narodne biblioteke, koje su neophodne za registraciju ovih ustanova u skladu sa novim šiframa djelatnosti.
Tokom pauze za međustranačko usaglašavanje nekih pitanja, predsjednici klubova SDA, SDP BiH i SNSD-a, koji čine skupštinsku većinu, usaglasili su da sjednica bude prekinuta i da ostale tačke dnevnog reda budu razmatrane u nastavku zasjedanja 23. marta.