BiH
0

SDP BiH: Izjava Rajka Vasića logičan nastavak SNSD-ovog govora mržnje

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH jučerašnju je izjavu Rajka Vasića u kojoj otvoreno negira državnost BiH i postojanje bosanskog jezika ocijenila logičnim nastavkom višegodišnjeg političkog djelovanja SNSD-a koje se oslanja na govor mržnje.

SDP je stava da, nakon još jedne u nizu Vasićevih izjava uime SNSD-a čiji je izvršni sekretar, više nema sumnje kako je nestao svaki osnov da se ta stranka čak i naziva socijaldemokratskom, jer je jasno da zastupa ideologije koje su u BiH uzrokovale prethodni rat i genocid. Negiranje postojanja bosanskog jezika predstavlja samo pokušaj povratka na retoriku sa početka devedesetih, a sve u cilju prikrivanja očitog neuspjeha vlasti na svim nivoima u BiH.

U SDP-u smatraju da bi, umjesto što se bavi sijanjem mržnje i negiranjem države u kojoj živi i čiji je državljanin, Vasić i SNSD-e trebali javnosti obrazložiti zašto je političko i ekonomsko stanje u zemlji najgore i najteže od Daytona do danas.

U ovoj stranci postavljaju i pitanje zašto SNSD-e nije ispunio niti jedno predizborno obećanje dato građanima, zašto nema ulaganja u TE Gacko, ugovora sa Strabagom, General Electricom i velikim brojem drugih stranih giganata koji su trebali investirati u BiH.

Pošto je očigledno da SNSD-e nema odgovore na sva ta pitanja, ponovo se pokušava stvoriti atmosfera koja će omogućiti već viđeno hvatanje u koštac sa njihovim koalicionim partnerima iz SBiH i SDA oko pitanja kao što su jezik te ukidanje i odcjepljenje entiteta, navodi se u danas u saopćenju SDP-a BiH.