BiH
0

SDP BiH: Edin Delić će biti novi načelnik za sve građane Lukavca

Klix.ba
"Da Lukavac prodiše", bila je zajednička poruka sa predstavljanja nezavisnog kandidata za načelnika Općine Lukavac Edina Delića, kojeg zajednički podržavaju Socijaldemokratska partija BiH, Demokratska fronta i Socijaldemokratska unija.

Osim predstavljanja kandidata za načelnika, okupljenim članovima, simpatizerima i građanima Lukavca u prepunoj sali Doma kulture predstavljeni su i kandidati ovih stranaka za Općinsko vijeće.

"Stanje u Općini Lukavac je neizdrživo, građani su zapali u stanje totalne apatije. Nedavno trovanje građana zbog neispravne vode za piće je samo dodatno dolilo ulje na vatru. Građani što hitnije žele promjenu lokalne garniture vlasti. SDP nudi konkretna rješenja u vidu kandidata, koji svojom stručnošću mogu Lukavac učiniti boljim mjestom življenja za sve nas", rekao je Adem Mahovkić, nosilac liste SDP BiH za Općinsko vijeće Lukavac.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla Enver Bijedić okupljenim je takođe naveo da je stanje u čitavoj BiH složeno, a ta složenost se upravo najbolje primijeti u lokalnim sredinama, poput Lukavca.

"Složeno stanje zahtijeva i složena rješenja, koja nam aktuelna vlast ne zna ponuditi. Njihova nespobnost je svakim danom njihovog mandata sve vidljivija. Nacionalne stranke koje su na vlasti svaki dan kidaju tkivo naše države, čime proizvode strah kod naših građana. Zato moramo što prije reći ne ovakvim politikama, a testni poligon za to biće i Lukavac, jer ćemo ovdje promijeniti nesposobnu vlast", dodao je Bijedić.

Nezavisni kandidat za načelnika Lukavca Edin Delić je na skupu rekao da će se boriti za održivi razvoj na principu očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, uz poboljšanje neodrživog stanja okoline.

"Takav razvoj je u, ovom trenutku, jedini mogući razvoj za našu sredinu. Želimo omogućiti jednake šanse svim građanima, pogotovo prilikom zapošljavanja. Unazađeni smo decenijama sa aktuelnom vlašću. Mnogi ne znaju da je Lukavac bio prvi u mnogim stvarima, da smo imali prvi rendgen i porodilište u BiH. Želimo da Lukavac opet postane prvi, želimo da prodiše. Ne samo da prodiše, nego i da se proljepša. Ne smije Lukavac imati jednonacionalno Općinsko vijeće, apelujem da to ne dozvolite", rekao je u svom izlaganju Delić.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, smatra da je Edin Delić dokaz snage ujedinjene ljevice i primjer kako, u budućnosti, treba graditi zajedništvo među strankama lijeve orijentacije.

"Zajednički kandidati u Lukavcu i Sanskom Mostu su dokaz da trebamo zajedno graditi nastup na opštim izborima 2018. godine. Lukavac će dobiti novog načelnika, koji će biti načelnik svih građana. Ljevica nudi konkretna rješenja problema građana u svojim programima, za razliku od nacionalnih stranaka, od kojih mnoge još nemaju konkretne programe. Ne smiju su se sučeljavati sa našim kandidatima, jer su svjesni da nemaju šta ponuditi građanima", zaključio je Nikšić.