{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP BiH će nakon izbora biti još jači u Republici Srpskoj

18.9.2014. u 20:00
9
95
SDP BiH će nakon izbora biti još jači u Republici Srpskoj
9
SDP BiH će nakon izbora biti još jači u Republici Srpskoj
Socijaldemokratska partija BiH je na Centralnoj tribini u Prijedoru članovima i simpatizerima partije predstavila kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Parlamentarnu skupštinu BiH i kandidata za predsjednika i potpredsjednika RS Enesa Suljkanovića, koji je u svom obraćanju naglasio da se ponosno i slobodno trebaju promovisati svi rezultati koje je za vrijeme svog mandata SDP BiH uspio uraditi, saopćeno je večeras iz ove stranke.
"SDP BiH nikad nije bio jači u RS-u, što dokazuje i broj od 36 opštinskih odbora i osam regionalnih organizacija. To je dokaz da ove godine očekujemo još bolji izborni rezultat, nego prije četiri godine. Mi smo oni koji zaista žele vratiti dostojanstvo svim povratnicima, jer jedino članovi SDP-a u Vijeću naroda RS, od svih stranaka koje, navodno, predstavljaju povratničku populaciju, žive i rade u RS“, dodao je Suljkanović, saopćeno je iz SDP-a

Skupu u Prijedoru prisustvovao je i predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija koji je prisutnima rekao kako je ZAVNO BiH idealan temelj za buduće uređenje države.

"Svi znamo da je ljevica godinama ujedinjavala ovu zemlju, a desnica je uvijek bila ta koja ju je razjedinjavala. Stoga se moramo vratiti ideji ZAVNOBiH-a, ideji koja je radila na jedinstvu među svim bh. narodima i zato moramo biti ujedinjeni u različitosti, a ne ujedinjeni u istom. Prijedor je grad koji je godinama bio poznat po duhu Mladena Stojanovića, a tako treba biti i u budućnosti, jer je SDP BiH uvijek bio na pravoj strani historije“, rekao je Lagumdžija, stoji u saopćenju iz SDP-a.Generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić rekao je da da čitava zemlja može ići naprijed, jedino ako oba bh. entiteta zajedno rade za dobrobit svih građana.

"Danas je u FBiH stupio na snagu Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, a upravo nam je ovakav zakon potreban na prostoru cijele BiH, kako bi omogućili da svi oni koji su svoja bogatstva stekli nelegalno više ne spavaju mirno. Nedavne nesreće koje su nas zadesile su dokazale da smo ujedinjeni i solidarni jedni prema drugima. Jesu li nam samo nesreće dokaz da možemo živjeti zajedno? SDP BiH smatra da nisu i da možemo biti ujedinjeni i bez ljudskih nesreća“, smatra Nikšić.

Azra Pašalić, nositeljica liste SDP BiH za Narodnu skupštinu RS, smatra da je i u manjem bh. entitetu što prije potrebno donijeti zakone koji će oduzimati nelegalno stečenu imovinu.

"Samo na taj način možemo omogućiti da na cijelom prostoru BiH krenemo u ozbiljniju borbu sa kriminalom i korupcijom, koji, nažalost, imaju utjecaja na sve sfere života u našoj zemlji“, zaključila je Pašalić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: