BiH
0

SDP BiH: Avazova kampanja će dobiti sudski epilog

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) oglasila se danas saopćenjem za javnost u povodu napisa objavljenih u "Avazu" u kojem se navodi kako će Avazova kampanja dobiti sudski epilog, podsjećajući, istovremeno, da je dosad sedam puta presuđeno u korist predsjednika SDP-a.
  • Nervoza koju ispoljavaju u Avazu mora imati svoj razlog. Da li ona leži u činjenici da imaju poslovnih problema ili što je Mišković njihov posljednji očajnički pojas za spašavanje ili možda zato što su na vrata zakucali stvarni vlasnici njihove sudbine, nije naša stvar", navodi se u saopćenju.

U SDP-u BiH smatraju kako je javnosti "dobro poznato kako su prošli i u kakvom su vlastitom blatu završili svi njihovi pučisti unutar SDP-a ili oni koji su izvršavali Radončićev nalog napadajući SDP-e izvana".

"Interesantno je da je Avaz, nakon što se pokazala neuspješnom taktika napada na našeg predsjednika zasnovana na očitim lažima, posegnuo za ratnim periodom. Činjenica, da je ličnost godine proglašena od Avaza 2001. godine, koja se kasnije „pokvarila“, u stvari je još prije bila ''korumpirana''. Ako je i od Avaza puno je."

Iz Stranke pozivaju Avaz da se pridruži SDP-u u promociji i podršci za usvajanje Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine na taj način što će izvršiti pritisak na, kako sami navode, „lopovski lobi na vlasti“ koji to ne dozvoljava.

"U isto vrijeme javno nudimo da rukovodstvo SDP-a BiH na čelu sa predsjednikom SDP-a i vlasnik Avaza budu prvi koji će biti provjereni od strane nadležnih organa", navodi se u saopćenju.