BiH
228

SDP: Almedin Miladin više nije naš član jer je podržao izbor Skake za gradonačelnika

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je dosadašnji član SDP-a Almedin Miladin prekršio načelo svoje stranke i podržao izbor Abdulaha Skake za gradonačelnika Sarajeva oglasili su se iz SDP-a i naglasili da je Miladin sada već njihov bivši član.

"Sarajevo je danas dobilo novu gradsku vlast koja je rezultat klasične korupcije. SDA je kupovinom prebjega iz drugih stranaka uspjela izabrati gradonačelnika i druge zvaničnike Grada Sarajeva. Nažalost time je nastavljeno urušavanje povjerenja građana u politiku jer bez obzira na njihovu volju, SDA uvijek ima dovoljno načina da sebi kupi većinu", saopćeno je iz SDP-a.

Poručuju da će biti zanimljivo pratiti daljnje poslovne poduhvate najnovijih prebjega i naglo uvećanje njihovih imovinskih kartona.

"Nadamo se da će to konačno početi raditi i u nadležnim tužilaštvima Kada je u pitanju vijećnik Almedin Miladin koji je danas suprotno stavu partije glasao za izbor SDA gradonačelnika, on od danas nije više član SDP-a, a postupak verifikacije odluke slijedi", naglašeno je iz SDP-a.

SDP