|

SDA Žepče: Niko od Bošnjaka, nažalost, nema moć zaustaviti stavljanje tačke na dnevni red

SDA Žepče: Niko od Bošnjaka, nažalost, nema moć zaustaviti stavljanje tačke na dnevni red
177
Er. M.
20.9.2019. u 15:46
36
komentara
177

dijeljenja
SDA Žepče: Niko od Bošnjaka, nažalost, nema moć zaustaviti stavljanje tačke na dnevni red Foto: D.Z./Klix.ba
Općinski izvršni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Žepče oglasio se u povodu dnevnog reda Općinskog vijeća Općine Žepče koji potpisuje predsjedavajući Vijeća Muhamed Jusufović iz SDA, a na kojem se nalazi prijedlog odluke kojem je predviđeno da se sredstva građana ove općine uplate na račun Televizije Herceg-Bosna.
"Predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović nije u dnevni red stavio tačku Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar jer je, kao i uvijek, dnevni red ponuđen od Općine Žepče i predsjedavajući Jusufović, kao niko drugi od bošnjačkih članova Kolegija OV Žepče, nažalost, nema takvu moć da zaustavi ovu ili bilo koju drugu sličnu tačku koju ne podržavaju Bošnjaci u Žepču", piše u reakciji.

Dalje se navodi da je vijećnik SDP-a BiH u OV Žepče Elvis Botić koji je populistički nastupio na portalu Klix.ba prisustvovao sjednici Kolegija OV Žepče te da je mogao svjedočiti kakav stav o spomenutoj tački imaju vijećnici SDA."Zbog ovoga smatramo da je javnost obmanuta radi prikupljanja jeftinih političkih poena u korist SDP-a BiH. Napominjemo da su vijećnici SDA u OV Žepče na jednoj od prošlih sjednica, iskoristivši sve mogućnosti koje su imali u tom trenutku, spriječili usvajanje tačke koja se odnosila na finansiranje Radiotelevizije Herceg-Bosne. Sve ovo u objavljenom članku nije spomenuto što smatramo neprihvatljivim, jer se time dezinformiše javnost", navode iz SDA.Ističu da su i tada jasno kazali, a i sada ponavljaju, da je SDA Žepče izričito protiv takve odluke, posebno iz razloga što BiH kao država ima svoj javni servis, kao i Federacija BiH koje svi trebaju kao legalisti podržavati.

"Svoje stavove ćemo još jednom predstaviti na narednoj sjednici OV Žepče, jasno i glasno kao i uvijek. A kolege vijećnike iz SDP-a pozivamo da prestanu štititi neistine, zloupotrebljavati medijski prostor, te da tamo gdje trebaju daju doprinos za očuvanje interesa BiH", zaključuju iz SDA.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...