{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA užasnuta činjenicom da je voda u Tuzli bakteriološki i hemijski neispravna

F
24.9.2007. u 16:10
0
0
SDA užasnuta činjenicom da je voda u Tuzli bakteriološki i hemijski neispravna
0
SDA užasnuta činjenicom da je voda u Tuzli bakteriološki i hemijski neispravna
Općinski odbor SDA Tuzla užasnut je činjenicom da je voda u zapadnom dijelu grada Tuzle bakteriološki i hemijski neispravna, a da o tome niko nije informirao niti izvijestio građane Tuzle i ugroženih mjesnih zajednica.
U vanrednom saopćenju za javnost postavljaju pitanje zašto građane niko nije obavijestio o ovom zagađenju i ko je odgovaran za ovako krupne propuste koji direktno ugrožavaju zdravlje građana?

Predstavnici SDA očekuju da će nadležni pokreniti istragu ko i zašto nije informirao građane da je voda neispravna za piće, zašto nije skrenuta pažnja da se voda ne smije koristiti te da je neispravna za piće?

«Tražimo od općinske vlasti i nadležnih da građane pravovremeno i istinito informiraju šta je uzrok ovakvim problemima, od kada traju i šta mogu imati za posljedicu», navode iz OOSDA Tuzla.

Podsjećaju javnost da su se ovakvi i slični slučajevi i ranije dešavali te da su nadležni uvijek «zataškavali» i skrivali ovakve informacije.

"Ovaj nemili događaj još jednom potvrđuje da općinska vlast o svim građanima ne vodi jednaku brigu te da građane zapadnog dijela grada tretiraju kao građane drugog reda.Činjenica je da Tuzlaci udišu najzagađeniji zrak, naše zgrade su ograđene žicama i živimo u getima jer nam prijeti opasnost od obrušavanja dijelova zgrada, a sada se naši životi ugrožavaju i zagađenom vodom", upozoravaju u OO SDA Tuzla.

SDA najavljuje da će u intersu svih građana tražiti detaljnu istragu, te da odgovorni koji nisu uradili svoj dio posla, ili su nesposobni da ga rade, odgovaraju za pričinjene štete svake vrste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: