BiH
8

SDA USK: Više nećemo tolerisati ponašanje suprotno odlukama stranke

Klix.ba
Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona (USK) raspravljao je u proteklom periodu o trenutnoj političkoj situaciji u ovoj regiji, kao i u BiH.
Zanimljivo je da je Zaključkom koji je donesen jučer zatraženo "da se na svim nivoima podržavaju odluke svih organa stranke u svim parlamentima, vijećima a isti se donosi kao posljednje upozorenje predstavnicima stranke u zakonodavnim organima da se suprotno ponašanje neće više tolerisati".

Podsjećamo, u proteklom periodu pojedini zastupnici SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH (Šemsudin Mehmedović, Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović) odlučili su da djeluju samostalno nakon neslaganja sa rukovodstvom stranke.

Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA USK također je naveo u svom Zaključku da "ne podržava nikakve medijske nastupe koji idu u pravcu dovođenja u pitanje autoriteta rukovodstva stranke na svim nivoima."

"Pogotovo se odnosi na nastupe Senada Šepića kao zastupnika u Parlamentu BiH, jer izvršni odbor KO SDA USK smatra da se svi problemi mogu i trebaju rješavati u okvirima stranačkih organa", naveli su iz ovog odbora.