BiH ne može biti dio 'Velike Srbije'
0

SDA: Upozoravamo Dodika da prestane s pričom o podjeli BiH

Sarajevo-x.com
U povodu današnje izjave Milorada Dodika kojom se najavljuje raspad Bosne i Hercegovine i vrijeđa Bošnjački narod, Glavni odbor SDA BiH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem navodi da će "BiH i Bošnjaci nadživjeti Dodika i sve one koji ih negiraju".

Bosna i Hercegovina se ne može podijeliti, nisu to uspjeli ni daleko jači kao što su bili Milošević i Tuđman. Oni koji to uporno pokušavaju, završiće na isti način, u Haškim i drugim sudovima i smetljištu historije.

Upozoravamo Dodika i slične da prestanu sa pričama i pokušajima da dijele Bosnu i Hercegovinu. Svi koji to pokušaju će biti poraženi jer će ovu Državu, kao i uvijek do sada braniti i odbraniti Bosanci i Hercegovci.

Bosna i Hercegovina ne može biti dio "Velike Srbije", može biti samo velikog belaja! Za to će biti odgovorni oni koji to priželjkuju.

Svi koji je pokušaju dijeliti, mogu iznijeti samo onoliko zemlje, koliko imaju blata na cipelama. Onima kojima se Bosna i Hercegovine na sviđa ili je ne vole, mogu je slobodno napustit.

SDA nastavlja borbu za Bosni i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i narodnosti - Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih, gdje će njene vjerske, kulturološke, etničke i druge različitosti biti prednost i bogatstvo, a ne razlog za sukobljavanja, navodi se u saopćenju SDA.