Za bolji život građana
211

SDA u Zenici odgovorila opoziciji: Uzalud vam trud svirači

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su predstavnici i zastupnici stranaka SDP, Naša stranka i NB u Skupštini ZDK održali zajedničku konferenciju za novinare gdje su se obrušili na formiranje vlasti, javnosti se obratila i SDA ZDK koja im je poručila "uzalud vam trud svirači".

U saopćenju za javnost SDA ZDK je naglasila da ne vidi svrhu njihove zajedničke konferencije i koalicije.

"Sveukupni gubitnici Općih izbora održali su 'zajedničku' press konferenciju i dalje djelujući koaliciono. Vjerovatno im još niko nije javio da se BH blok raspao, da su pregovori o koaliranju već završeni i Vlada imenovana. Ekipa se zaboravila pa nastavila četveromjesečno lamentiranje o principima, programima, mandatarima, ministarstvima", navodi se u saopćenju.

U nastavku su opoziciji kazali da su loši prognozeri, ali i još slabiji izvođači.

"Gospodo, tvrdili ste da ćete pobijediti na izborima i da je ovo odlazeća administracija. Prevarili ste se! SDA ZDK je osvojila više mandata nego svi vi zajedno i to je, gospodo, volja građana ZDK. Administracija nije odlazeća. Priznajte da ste gubitnici. Izgubili ste izbore, izgubili ste mandatara, izgubili ste većinu u Gradskom vijeću Zenica, gubite zastupnike... Očito da ste gubitnici. Kako kažu, UZALUD VAM TRUD SVIRAČI", poručili su iz SDA ZDK.

Na kraju su opoziciji poručili da se pogleda u ogledalo, a da oni idu dalje za bolji standard građana kantona do konačne pobjede.