Svi nivoi
321

SDA u Mostaru predstavila svoje kandidate iz HNK i najavila izbornu pobjedu

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Stranka Demokratske Akcije na konferenciji za medije u Mostaru predstavila je svoje kandidate za sve nivoe vlasti te najavila sigurnu izbornu pobjedu.

Edin Mušić, nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, kazao je kako 56 kandidata ove stranke iz HNK najbolje ilustrira slogan "Snaga naroda".

"Meni je čast da budem na čelu tima koji dosad ne zna za poraz. Naš izborni cilj je pobjeda, pobjeda koja nosi stabilnost kantona i države, razvoj kantona i države, integracije... Naš izborni cilj je osvojiti mandat u državnom parlamentu, dva mandata u federalnom i sedam u Skupštini HNK. Naš cilj je također i pobjeda Šefika Džaferovića u utrci za člana Predsjedništva", izjavio je Edin Mušić.

On je naveo niz uspjeha iz prošlog mandatnog perioda te najavio napredak i razvoj u narednom. Uvezivanje hercegovačkog prostora autoputem, gradnju jedne hidroelektrane u gornjem toku Neretve, završetak izgradnje puta Stolac – Neum...

"Naša namjera je da ovaj kanton i dalje bude politički stabilan, ekonomski jak i prostorno uređen. Na tome predano, odgovorno i strpljivo radimo. U političkom prostoru Bosne i Hercegovine izgleda svima je SDA problem, posebno onima koji nikad nisu znali šta hoće. U svakom slučaju SDA je najjača probosanska stranka, naš je cilj da i narednom periodu to ostane, kao garant stabilnosti države BiH", kazao je Mušić.

Osman Ćatić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, kazao je da su kritike ove partije vrlo često zamjena teza i vrijeđanje zdrave pameti građana te da će rezultati ovih izbora pokazati ko je u pravu.

"Razlog leži u tome što je smanjen broj nezaposlenih, BDP raste, postoji smanjenje trgovinskog deficita, porast prihoda od indirektnih poreza, doneseni su uneki od sistemskih zakona... SDA će to nastaviti i u narednom mandatu", najavio je Ćatić.

Šerif Špago, nositelj liste za Skupštinu HNK, kazao je da ova stranka optimizam za ove izbore gradi na stavu građana koji su vidjeli kroz brojne dosadašnje aktivnosti, kao i rezultatima u ranijem mandatu, bez obzira na složenu situaciju u HNK.