|

SDA traži ostavku ministra u Vladi KS zbog zapošljavanja sestre stranačke kolegice

SDA traži ostavku ministra u Vladi KS zbog zapošljavanja sestre stranačke kolegice
360
Klix.ba
11.11.2019. u 21:06
113
komentara
360

dijeljenja
SDA traži ostavku ministra u Vladi KS zbog zapošljavanja sestre stranačke kolegice Foto: M. O./Klix.ba
Zapošljavanje Ene Avdibegović, sestre zastupnice Naše stranke u SKS Neire Dizdarević, u KJKP "Rad" predstavlja prvorazredni korupcijski i nepotistički skandal, te još jedan u nizu postupaka kojima Fortina vlada pokazuje svoje pravo lice, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA.
"Činjenica je da je sva procedura oko zapošljavanja sestre zastupnice Dizdarević provedena, nakon što je za v. d. direktoricu KJKP Rad imenovana Vera Arnautović kao kadar Naše stranke. Zapošljvanje sestre kantonalne zastupnice, na poziciju u javnom preduzeću, koja donosi 1.578 KM mjesečne plate, samo na temelju njenih rodbinskih i stranačkih veza, predstavlja ogroman korupcijski skandal i zloupotrebu javnih resursa", saopćili su.

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo poziva resornog ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da podnese ostavku.

"Također, pozivamo i dio predstavnika međunarodne zajednice koji su do sada pružali podršku Vladi Kantona Sarajevo da daju svoj komentar na ovaj slučaj", saopćeno je iz KO SDA.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...