Dva člana manje
187

SDA Srebrenica: Hamdija Fejzić je isključen jer je radio u suprotnosti s ciljevima stranke

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Srebrenica na današnjoj sjednici analizirao je aktuelnu političku situaciju u Srebrenici, te nakon toga donio odluku o isključenju Hamdije Fejzića iz SDA Srebrenica i izbrisao iz članstva Nedima Smajića, saopćeno je iz stranke.

"Hamdija Fejzic je već duže vrijeme kao odbornik u SO Srebrenica djelovao vanstatutarno i u suprotnosti sa ciljevima SDA, kluba odbornika, a sve radi spašavanja svojih ličnih političkih ambicija. Njegove posljednje odluke da izda sve što su Bošnjaci gradili u protekle dvije godine jasno govore zašto i nije trebao biti u SDA. Zajedno sa Sadikom Ahmetovićem radio je na razbijanju bošnjačkog jedinstva, a te aktivnosti posebno su intenzivirane nakon Sadikovog sastanka s Miloradom Dodikom i dogovora da se Dodik podrži za člana Predsjedništva BiH", naveli su iz OO SDA Srebrenica.

SDA Srebrenica će zbog odgovornosti prema Bošnjacima Srebrenice i simpatizerima SDA, navodi se u saopćenju, na isti način sankcionisati sve one koji u budućnosti budu djelovali mimo stavova stranke.

Podsjećamo, Fejzić i Smajić ranije su za Klix.ba kazali da su podnijeli ostavke na stranačke funkcije. Fejzić nam je kazao kako će u narednom periodu djelovati kao nezavisni zastupnik u općinskom organu vlasti.

Hamdija Fejzić, koji je i član Glavnog odbora SDA, rekao nam je da će danas uputiti dopis Centrali SDA, u kojem će rukovodstvo stranke upoznati o razlozima zbog kojih traži da ga ispišu iz članstva.