{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: "Sramni protokol" Silajdžić-Dodik ima niz nedostataka

F
1.10.2007. u 15:00
0
0
SDA: "Sramni protokol" Silajdžić-Dodik ima niz nedostataka
0
SDA: "Sramni protokol" Silajdžić-Dodik ima niz nedostataka
U dosadašnjim saopćenjima i komentarima Stranke demokratske akcije na potpisani Protokol Silajdžić – Dodik iznošeni su isključivo stavovi Stranke, a ne osobna mišljenja predsjednika SDA Sulejmana Tihića, saopćeno je danas iz SDA.
Ovaj "sramni protokol" ima niz nedostataka, između ostalog umjesto da nadležnosti entitetskih i kantonalnih policija budu reducirane i ukinute u korist nadležnosti državne policije, one su ovim protokolom betonirane, smatraju u SDA.

U saopćenju se dalje navodi da Odbor direktora policije čine i pomoćnici direktora za policijsku strukturu RS-a i FBiH, a odluke se donose konsenzusom, odnosno entitetsko/etničkim glasanjem.

-Kako drugačije objasniti potez pristanka na ovakav protokol istaknutog borca protiv etničkog glasanja Harisa Silajdžića, nego kao odbranu vlastite fotelje. Protokolom Silajdžić – Dodik predviđen je ostanak policije RS-a (odnosno FBiH) u postojećoj formi i s postojećim nadležnostima, tvrde u SDA.

Također se naglašava da nije predviđeno da etnički sastav državne policijske strukture i svih lokalnih policijskih tijela bude u skladu s popisom stanovništva iz 1991. godine, što znači konačno prihvatanje posljedica etničkog čišćenja.

- Skretanjem pažnje s Protokola, koji očigledno ima niz manjkavosti, Silajdžić se u svom poznatom stilu brani, ne činjenicama nego obmanjivanjem javnosti te iznošenjem neutemeljenih tvrdnji. Predlažemo Stranci za BiH i njenom lideru da se više bave vlastitim i (ne)radom svojih stranačkih organa nego Strankom demokratske akcije, kaže se u saopćenju SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: