{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Složna braća, Dodik i Lagumdžija, rastakaju državu

F
5.12.2013. u 19:23
387
111
SDA: Složna braća, Dodik i Lagumdžija, rastakaju državu
387
SDA: Složna braća, Dodik i Lagumdžija, rastakaju državu
Vijeće ministara BiH danas je utvrdilo Izmjene zakona elektroprijenosu BiH, bez obzira na činjenicu da Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, koji je formalni predlagač, trenutno nema ni ministra, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Stranke demokratske akcije.
"Uzalud su bila i upozorenja Evropske komisije i relevantnih međunarodnih predstavnika. Dodik i Lagumdžija očajnički pokušavaju razdijeliti novac preko 200 miliona KM Elektroprijenosa BiH, iako je novac koji akumulira ta državna kompanija trebao biti iskorišten isključivo za njen dalji razvoj.

Podsjećamo da se usvojenim prijedlogom izmjena ukida rok od deset godina koji se morao čekati da se dobit podijeli, a skupštine dioničara bi dijelile novac po svom nahođenju. To znači da će se novcem "Elektroprijenosa BiH" popunjavati budžetske rupe entitetskih Vlada.

Složna braća Dodik i Lagumžija moraju biti zaustavljena u procesu rastakanja ove značajne državne kompanije. SDA će se kroz parlamentarnu proceduru odlučno usprotiviti usvajanju predloženih izmjena", navodi se u saopćenu SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: