BiH
0

SDA se ograđuje od nove stranke A SDA

Sarajevo-x.com
Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine odbacuje svaki pokušaj zloupotrebe njenog imena, ideje i politike koji se ovih dana dešavaju na prostorima općine Cazin.

"Ime, znak, himna, logo i politika SDA ne smiju biti zloupotrebljeni od nekoliko pojedinaca koji obmanjuju javnost, a sve radi sitnog i vlastitiog interesa. Obavještavamo članstvo i građane općine Cazin, kao i USK da ne nasjedaju na priče o tome daje novoformirana stranka isto što i SDA, stranka koju je utemeljio rahmetli Alija Izetbegović", navodi se u saopćenju SDA BiH.

Čelnici Stranke demiokratske akcije smatraju da pojedinci, kako kažu, koji su do jučer svu svoju afirmaciju stekli u Stranci demokratske akcije i koji su zloupotrebljavajući poziciju i povjerenje najvećeg broja građana općine Cazin, kršili i radili protiv vlastite stranke i zbog toga na kraju sankcionisani, sada pokazuju pravo lice i potvrđuju da je njima bitna samo vlastita fotelja, a ideja stranke, pozicija općine Cazin i naroda u budućnosti, njima je nebitna.

"Vjerujemo da će to građani moći prepoznati i stati uz ideju i politiku Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine, jer ljudi i pozicije prolaze, a okvir i politika očuvanja BiH i bošnjačkog naroda kakvu je osnivač SDA, rahmetli Alija Izetbegović utemeljio, a koju sprovodi rukovodstvo i infrastruktura SDA BiH na svim nivoima, ostaju", smatraju u SDABiH.